Az új blogom postjai

Nincs megjeleníthető elem

Rólam

Miyazaki Jun, alias Merras.

A név nem egy nick, hanem tényleg japán - ennek ellenére sokak szerint kitűnően beszélek magyarul. Ezt többek között a Neo Interactive digitális reklámügynökség munkatársai is megerősíthetik. :)

Bár nem link építés, de azért megemlíteném, hogy Google AdWords Certified Partner minősítésem is van, azaz elképzelhető, hogy valamennyire értek az AdWords kampányok menedzseléséhez is.

Link építés

Link building - linképítés tanácsok keresőoptimalizálóknak

E-mail értesítő

Írd be az e-mail címed:

Szolgáltatja a FeedBurner

Friss topikok

  • Szappanos László 2: A helyezések nincsenek szoros összefüggésben a PR értékkel, kis mértékben befolyásolják viszont. (2014.04.30. 16:53) Google Armageddon zajlik?
  • hiyuan: Il processo per ottenere supera potrebbero includere delle finalità web e di persona le richieste ... (2011.08.12. 05:06) StartUP konf 2009
  • hiyuan: cittadini Distretto avrà la prospettiva di ottenere una buona vacanza esclusiva con il $ diverse 1... (2011.08.12. 05:04) New blog
  • hiyuan: "E 'fondamentale che noi aiutiamo la procedura riguardante la manutenzione oltre a restauro mentre... (2011.08.12. 05:02) Google killer Twitter és Digitális Média Tények Könyve 2009
  • bodybuilderSHOP: Merras! Aranyba kéne foglalni a neved! Ami késik persze nem múlik! Köszönöm ezt a rengeteg haszn... (2010.03.14. 13:08) Rólam

Napi link építés tipp #7 - Konkurencia?

2007.12.12. 10:00 | Merras | 9 komment

Címkék: seo keresőoptimalizálás tipp link linkbuilding linkbaiting napitipp

Tedd fel magadnak a kérdést: konkurensed-e a konkurensed? Valóban konkurensről van-e szó, vagy pedig elvágod magadat egy lehetséges jó szövetségestől, mert rosszul gondolkodsz? Nem csak link building kapcsán kell ezen elgondolkodni, hanem inkább a teljes marketing stratégiádon - aminek persze lesz kihatása a link építésre is.

Aki hozzám hasonlóan sokféle marketinges hírlevélre fel vannak iratkozva, azok egészen biztosan belefutottak már Wolf Gábor és Schlingloff Sándor anyagaiba. Érdemes őket olvasgatni. A post kicsit az ő gondolataikból is merít.

Ha azt látod, hogy tele vagy konkurenciával, akikkel nap mint nap versenyezned kell azon a nem is egyszerű terepen, amit Google néven áldunk vagy átkozunk, akkor nagy valószínűséggel rosszul pozícionáltad saját magadat.

Egy ilyen szituáció sajnálatos mellékterméke az, hogy ezeknek a konkurenseknek a létét is el fogod hallgatni - nem fogsz linkelni rájuk.

Szokásos pimasz módszeremmel a saját blogomat akarom jó példának állítani: gondolkozz el azon, hogy szerinted konkurensem-e bármelyik magyar SEO blog? Jelenleg ilyenről nem tudok. Miért? Mert rájöttem, hogy a SEO is egy tág témakör, több területből áll össze - tudok belőle választani egy olyat, aminek még nincs igazi gazdája. Ilyen a link építés - lehet, hogy vak vagyok, de itthon én még nem találtam olyat, ami kimondottan ezzel foglalkozna.

Másfelől: mi a búbánatért akarjak én belemenni azokkal egy SEO blog versenybe, akiknek a linkjeit megtalálod jobboldalt? Ők azért kerültek oda, mert érdekes gondolataik, aktuális híreik, jó tippjeik vannak. Annyira jó blogok, hogy egész egyszerűen nem szívesen versenyeznék azon a terepen velük, ahol nekik már jó pozícióik vannak.

És ez a jó: mivel megtaláltam a saját magam területét, ezért megengedhetem magamnak a luxust, hogy linkeljek rájuk.

Nagyon örülök annak, hogy Schlingloff Sándor több ezer emberhez (reméljük, a blogom több olvasójához is) eljutatta az elmúlt hetekben nyomatott kampányában az együttműködés fontosságát, azt a gondolatot, hogy adnod kell ahhoz, hogy Te is nyerhess. Volt egy jó példája egy videó anyagában, egy játékról, amiben a játékosok vegyesen kapnak fehér és fekete golyókat. Több fordulón keresztül a többi játékosnak adnod kell vagy fehér vagy fekete golyót - az győz, aki a végén a legtöbb fehéret összeszedi. Állítólag ezt a játékot - majd egyszer letesztelem - az nyerheti meg, aki nem arra törekszik, hogy a feketéktől szabaduljon meg a legelőbb, hanem aki már indításkor is képes mindenkinek fehéret adni, amíg van neki is.

Nos, ugyanez van a link építésnél is. Ha konkurenseknek hiszel mindenkit, aki a piacodon van, akkor nyilvánvalóan linkelni sem fogsz rájuk. Ami abból a szempontból hülyeség, hogy az olvasóid nem vakok, süketek és némák: tudnak a konkurenseidről, semmit nem nyersz azzal, hogy nem beszélsz róluk.

Ellenben, elvágod magadat attól, hogy releváns linkeket tudjál szerezni magadnak. Márpedig a linkszerzéshez fehér golyót kell lepasszolnod - azaz előbb Neked kell linked adnod a másiknak. Látnia kell a másiknak azt, hogy képes vagy nagyvonalú lenni.

Viszont, tény és való, könnyebb, ha valójában nem is konkurens a másik - ahogy nekem sem konkurensem egyik SEO blog sem. Ugyanazon a területen majdnem? Majdnem. Mint egy nagy sportpálya, ahol a belső részen távolugrást gyakorolnak, húsz méterrel arrébb magasugrást, körben pedig gátfutóverseny zajlik. Ugyanazon a sportpályán vagyunk mindannyian, de mégsem egészen. Atletizálunk mindannyian, de nem ugyanabban versenyzünk.

Tehát, nézd végig a "konkurenseid" listáját - lehet, hogy sokakról kiderül, hogy ők magasugrók, miközben Te távolugró vagy. Ekkor pedig megnyílik előtted a lehetőség néhány nagyon hatékony, nagyon releváns linkcserére - amivel, és ez is egy nagyon fontos szempont, a Te olvasóid is gyarapszanak, gazdagodnak. Erre a gondolatra egyébként nagyban rímel Martina A blogtársad nem a versenytársad című postja.

A bejegyzés trackback címe:

https://link.blog.hu/api/trackback/id/tr57256570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Harder · http://www.tutorial.hu 2007.12.12. 10:48:57

A Schlingloff Sándor féle marketinggel nekem nagyon finoman szólva is tele volt a hócipőm, elkezdtem kapni ezeket a spameket és azt sem tudtam, hogy hol lehet leiratkozni róla, mert képtelenség a lapján ilyesmit megtalálni, semmiféle lehetőséget nem biztosít hozzá. Nagyon gondolkoztam rajta, hogy írok róla egy bejegyzést és elküldöm oda ahova magamban kívántam, de aztán nagyobb volt az önuralmam és a lustaságom. :)
Biztos beválik ez a módszer az emberek egy részénél, de nálam pl. csak annyit ért el, hogy a nevére a hideg kiráz és 110%, hogy soha semmit nem fogok venni nála és az ismerősöket is le fogom beszélni róla, ha felmerül a neve.
Biztos vagyok benne, hogy lehetne ezt korrektebben is csinálni, nem csak így erőszakos, agresszív spamelős formában.

Bocs hogy ezt így ide offoltam most, de már többször belefutottam a nevébe nálad és minden alkalommal elöntött a méreg, hogy "még itt is...".

Merras · http://miyazakijun.hu 2007.12.12. 12:23:23

Harder: a levelei alján van ilyen leiratkozás link, az nem működik?

Harder · http://www.tutorial.hu 2007.12.13. 10:23:21

Próbálkoztam én mindennel, a mail után a lapján is kerestem erre valami megoldást, de nem segített. Végül beállítottam spam-nek, egyből törli a szerverről letöltés nélkül minden levelét.

Varsanyi Martina (xSolutions) · http://i-do-web.freeblog.hu 2007.12.13. 10:47:25

En oszinten szolva nem talalom szimpatikusnak azt a weboldalat, ami ugy n ez ki, mint ez. Mar a weblap is spam-nek hat, es nehezemre esik egy ilyen egymasra halmozott "en majd most mindent megmutatok, mit csinalj" weblapban bizni.

Azt hiszem a SEO mellett sokan neha elfelejtik, hogy az oldalnak userfriendly-nak kell lennie, hiszen ha csak 5mp-re kukkant be a latogato, miutan megtalalta a google-ben, azzal nem sokat er.

Merras · http://miyazakijun.hu 2007.12.13. 11:05:05

Martina, az a weboldal gyakorlatilag nem hallott még a SEO friendlységről. :)

Bennem azért mindig van egy olyan érzés, mintha le lenne nézve a SEO, nem is nagyon lenne érdemes ezzel foglalkozni... pedig de. Ahogy egy ismerősöm megfogalmazta, ha jól optimalizálod az oldalad, akkor az olyan, mintha az Index.hu-n lenne kint az anyagod. Az meg azér' nem gyenge.

Amiről viszont én beszélnék le bárkit is - minden tiszteletem Wolf Gáboré, viszont "A mágikus honlapok 8 titka" című szösszenete öléggé gyengére sikerült.

T-800 2008.01.09. 12:48:14

A golyós játéknak mi a neve, vagy hol kaphatok róla bővebb infot?

Merras · http://miyazakijun.hu 2008.01.09. 16:55:11

T-800, sajnos nem tudom, én is csak úgy hallottam róla.

Gege · http://it-webdesign.hu 2008.06.08. 14:37:28

Milyen golyós játék?
süti beállítások módosítása