Az új blogom postjai

Nincs megjeleníthető elem

Rólam

Miyazaki Jun, alias Merras.

A név nem egy nick, hanem tényleg japán - ennek ellenére sokak szerint kitűnően beszélek magyarul. Ezt többek között a Neo Interactive digitális reklámügynökség munkatársai is megerősíthetik. :)

Bár nem link építés, de azért megemlíteném, hogy Google AdWords Certified Partner minősítésem is van, azaz elképzelhető, hogy valamennyire értek az AdWords kampányok menedzseléséhez is.

Link építés

Link building - linképítés tanácsok keresőoptimalizálóknak

E-mail értesítő

Írd be az e-mail címed:

Szolgáltatja a FeedBurner

Friss topikok

  • Szappanos László 2: A helyezések nincsenek szoros összefüggésben a PR értékkel, kis mértékben befolyásolják viszont. (2014.04.30. 16:53) Google Armageddon zajlik?
  • hiyuan: Il processo per ottenere supera potrebbero includere delle finalità web e di persona le richieste ... (2011.08.12. 05:06) StartUP konf 2009
  • hiyuan: cittadini Distretto avrà la prospettiva di ottenere una buona vacanza esclusiva con il $ diverse 1... (2011.08.12. 05:04) New blog
  • hiyuan: "E 'fondamentale che noi aiutiamo la procedura riguardante la manutenzione oltre a restauro mentre... (2011.08.12. 05:02) Google killer Twitter és Digitális Média Tények Könyve 2009
  • bodybuilderSHOP: Merras! Aranyba kéne foglalni a neved! Ami késik persze nem múlik! Köszönöm ezt a rengeteg haszn... (2010.03.14. 13:08) Rólam

Napi link építés tipp #12 - Legyél természetes!

2007.12.19. 10:00 | Merras | 1 komment

Címkék: google seo keresőoptimalizálás tipp link napitipp

Amikor az ember linkeket akar építeni, akkor nagyon sok esetben hajlamos átmenni sztahanovistába, és csak a mennyiséget figyelni - miközben elfeledkezik arról, hogy a keresőmotorok igen kifinomult algoritmusokkal bírnak, amelyek hajlamosak megkeseríteni az egyszeri SEO-s életét.

Egyesek annyira hajkurásszák a bejövő linkeket, hogy sziszifuszi munkává válik a dolog: mennyiségileg rendben is lennének, de a meghatározott kulcsszavakra valahogy mégsem akar előbbre kerülni az oldal a találati listán. Miért? Mert a Google izzadságszagot érez, és inkább befogja az orrát, és nem foglalkozik veled. Ugyanis érződik a linkstruktúrán, hogy mesterségesen van összeszedve az egész.

A "Google-fivérek" alap algoritmusa ugyanis arra az egyszerű filozófiára épül, hogy ami az embereknek tetszik, azt majd jól meglinkelik. Azaz, az egyszeri felhasználó "szavaz", amikor linkel valahova. A tömegek bölcsessége.

A keresőoptimalizálás során viszont - amikor linket építünk - hajlamosak vagyunk szembemenni ezzel a filozófiával. Directoryzunk, article directoryzunk, csereberéljük a linkeket, és persze igyekszünk a legjobb kulcsszavakat betenni az anchor textbe.

Mindezen lépéseknek fontos szerepe van a későbbi sikerünkben - de ügyelnünk kell a természetességre.

Az egyik hiba az szokott lenni, hogy a linkjeink nagyrészében ugyanaz a link szövege. Amikor katalógusokba regisztrálsz, ügyelj arra, hogy legalább 4-5 különböző linkszöveget, leírást, egyebet használj. Ne ugyanaz szerepeljen mindenhol.

A másik hiba az, ha a link building nem folyamatos tevékenység. Hirtelen előbukkan a semmiből pár száz vagy ezer link - aztán szevasz, tavasz, nincs fejlődés. Ne hirtelen cselekedj, hanem folyamatosan építkezz.

A reciprocal - kölcsönös - linkek fontosak ugyan (sok angolnyelvű SEO véleményt olvastam már, ami temeti ezt a műfajt, ezzel nem értek egyet - lásd pl. a blogoszférában igenis a kölcsönös linkelés a divat), de nem szabad, hogy kizárólag ilyen linkekből álljon a kincstárad. Ehhez persze valószínűleg jó tartalom kell, hogy önmaguktól is linkeljenek a népek - dehát a SEO alapelve amúgy is a "content is king" elv.

A mai jelmondat tehát: természetesség, természetesség, természetesség!

A bejegyzés trackback címe:

https://link.blog.hu/api/trackback/id/tr70268918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyhaj.blogspot.com 2007.12.19. 18:52:10

Igazság szerint mindent természetesen végeztem... mert van még mit tanulnom a linképítésről.
Mindössze odáig jutottam el, hogy beterveztem a következő napokra egy linkcserét. A blogbejegyzéseimet pedig címkézem majd - remélem, eredménnyel.

aranyhaj.blogspot.com
süti beállítások módosítása