Az új blogom postjai

Nincs megjeleníthető elem

Rólam

Miyazaki Jun, alias Merras.

A név nem egy nick, hanem tényleg japán - ennek ellenére sokak szerint kitűnően beszélek magyarul. Ezt többek között a Neo Interactive digitális reklámügynökség munkatársai is megerősíthetik. :)

Bár nem link építés, de azért megemlíteném, hogy Google AdWords Certified Partner minősítésem is van, azaz elképzelhető, hogy valamennyire értek az AdWords kampányok menedzseléséhez is.

Link építés

Link building - linképítés tanácsok keresőoptimalizálóknak

E-mail értesítő

Írd be az e-mail címed:

Szolgáltatja a FeedBurner

Friss topikok

  • Szappanos László 2: A helyezések nincsenek szoros összefüggésben a PR értékkel, kis mértékben befolyásolják viszont. (2014.04.30. 16:53) Google Armageddon zajlik?
  • hiyuan: Il processo per ottenere supera potrebbero includere delle finalità web e di persona le richieste ... (2011.08.12. 05:06) StartUP konf 2009
  • hiyuan: cittadini Distretto avrà la prospettiva di ottenere una buona vacanza esclusiva con il $ diverse 1... (2011.08.12. 05:04) New blog
  • hiyuan: "E 'fondamentale che noi aiutiamo la procedura riguardante la manutenzione oltre a restauro mentre... (2011.08.12. 05:02) Google killer Twitter és Digitális Média Tények Könyve 2009
  • bodybuilderSHOP: Merras! Aranyba kéne foglalni a neved! Ami késik persze nem múlik! Köszönöm ezt a rengeteg haszn... (2010.03.14. 13:08) Rólam

404-es hibaoldalra vezető linkek

2008.10.18. 13:23 | Merras | 1 komment

Címkék: seo keresőoptimalizálás link linkbuilding google webmaster tools 301

Általában nem vagyok nagy rajongója Matt Cutts tevékenységének, de néha fel tudja hívni az emberek figyelmét érdekességekre.

Vegyük például azt az esetet, amikor az oldalad valamelyik lapja elérhetetlenné válik: valami miatt eltávolítottál egy postot, esetleg megváltoztattál egy URL-t, vagy csak történt valami, ami miatt egy tartalmad, amit meglinkeltek valakik, egyszercsak nem elérhető.

Ilyenkor az oldalad - nagyon helyesen amúgy - 404-es hibát fog dobni. Ámde, ez azzal is együtt jár, hogy nem fogod megkapni a bejövő link erejét - arról nem is beszélve, hogy a látogatót, aki átkattintana hozzád, frusztrálod azzal, hogy a tartalom, amit keresett, nem elérhető.

A Google Webmaster Toolsban van egy opció, amivel kilistázhatod az elérhetetlen URL-eket:

 

 

A Web crawl opció kilistázza az elérhetetlen URL-eket, és mellette megjeleníti, hogy hány helyről van linkelve, ez pedig így néz ki:

 


 

Sok esetben valamelyik saját, egyéb lapodról van rosszul linkelve, ekkor értelemszerűen érdemes javítani a dolgokat - sok esetben azonban valamely más site linkel meg, akár pl. gépelési hiba miatt rosszul.

Mit lehet csinálni ebben az esetben? Matt Cutts javaslata az, hogy írj egy e-mailt a másik oldal webmesterének, hogy javítsa a linket.

Emellé azonban nekem két egyéb javaslatom is van.

A fő probléma az lehet, hogy nem biztos, hogy a többi webmester elérhető, vagy egyáltalán reagál rá, vagy érdekli a dolog - vagy csak simán lusta. Esetleg egy elhagyott siteon van a link. Másik lehet, ha mondjuk nagyobb tömegben fordul elő a dolog: pl. egy komoly tartalommal rendelkező portálnál sok ilyen eset előfordulhat, hiszen a sok tartalom nagyon sok különböző helyről kaphat linkeket.

Ebben az esetben a levelezgetés menedzselhetetlen, túl sok időt, energiát kell ráfordítani, és nem feltétlenül jár eredménnyel.

1-es ötlet:

Ha találsz egy nem működő URL-t, tedd működővé! Azaz, azon az URL-en szolgáltass valami minimális tartalmat, mondjuk 3-4 mondatot, és a kapcsolódó cikkek, postok linkjét helyezd el benne. Ez nem csak SEO-friendly, hanem főleg inkább user friendly is - aki oda érkezik, nem fogja elveszve érezni magát. (Egy blog motorban pl. írsz egy postot, a hibás permalinkkel, és vissszadátumozod a múltba, hogy ne csessze szét az aktuális főoldalad.)

2-es ötlet:

301 redirectek használata. Ezt technikailag nehezebb kivitelezni, de ilyenkor a rossz URL-re érkezőket (így a robotokat is) átirányítod a jó URL-re. SEO szempontból pedig a jó oldal megkapja a bejövő link erejét.

A bejegyzés trackback címe:

https://link.blog.hu/api/trackback/id/tr11720021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szücs Ádám 2008.11.08. 19:30:53

Szia,

Kiegészíteném annyival, mivel én szeretem ilyenkor megkapni pontosan a választ:)
Hogy létrehoz az oldal tulajdonosa egy .htaccess nevű file-t, beleírja:
ErrorDocument 404 /hibaoldal.html
hibaoldal ahova szeretné, hogy érkezzen a látogató.
Persze ez attól is függ, hogy melyik szolgáltatónál van...
süti beállítások módosítása