Az új blogom postjai

Nincs megjeleníthető elem

Rólam

Miyazaki Jun, alias Merras.

A név nem egy nick, hanem tényleg japán - ennek ellenére sokak szerint kitűnően beszélek magyarul. Ezt többek között a Neo Interactive digitális reklámügynökség munkatársai is megerősíthetik. :)

Bár nem link építés, de azért megemlíteném, hogy Google AdWords Certified Partner minősítésem is van, azaz elképzelhető, hogy valamennyire értek az AdWords kampányok menedzseléséhez is.

Link építés

Link building - linképítés tanácsok keresőoptimalizálóknak

E-mail értesítő

Írd be az e-mail címed:

Szolgáltatja a FeedBurner

Friss topikok

  • Szappanos László 2: A helyezések nincsenek szoros összefüggésben a PR értékkel, kis mértékben befolyásolják viszont. (2014.04.30. 16:53) Google Armageddon zajlik?
  • hiyuan: Il processo per ottenere supera potrebbero includere delle finalità web e di persona le richieste ... (2011.08.12. 05:06) StartUP konf 2009
  • hiyuan: cittadini Distretto avrà la prospettiva di ottenere una buona vacanza esclusiva con il $ diverse 1... (2011.08.12. 05:04) New blog
  • hiyuan: "E 'fondamentale che noi aiutiamo la procedura riguardante la manutenzione oltre a restauro mentre... (2011.08.12. 05:02) Google killer Twitter és Digitális Média Tények Könyve 2009
  • bodybuilderSHOP: Merras! Aranyba kéne foglalni a neved! Ami késik persze nem múlik! Köszönöm ezt a rengeteg haszn... (2010.03.14. 13:08) Rólam

A fizetett linkekről

2008.01.14. 10:00 | Merras | 2 komment

Címkék: seo keresőoptimalizálás linkbuilding linkvásárlás

Az elmúlt fél, háromnegyed évben azt láthattuk, hogy a Google minden követ megmozgatott annak érdekében, hogy az embereknek eszükbe se jusson pénzért linket vásárolni és/vagy eladni. Vajon tényleg sikerült kihúzni a talajt a fizetett linkek alól, és tényleg működésképtelenné vált ez a taktika?

Nem hiszem.

A link vásárlás régebben is csak egy kiegészítő fegyver volt a link building tárházában - korábban sem számított okos dolognak csak erre hagyatkozni. Az okos linkvásárlás 9+1 szabályát már végigvettem egy korábbi postomban, akik ezeket a szabályokat betartották, azok egészen biztosan nem szenvedtek hátrányt a Google ezen kampányában.

A link eladások piaca köszöni szépen, ma is nagyon jól van, sőt, a vicc az, hogy vannak nagyon nagy nyertesei ennek az egész balhénak: azok, akik korábban sem plakátolták ki, hogy ők linket adnak el, hanem erre szakosodott rendszereken keresztül, a Google számára nem átlátható módon tették ezt. Ők azt tapasztalták ugyanis, hogy - bár picivel nehezebb lett a dolguk, mert sokan beparáztak, és félnek linket venni -, mégis van egy könnyebbségük: kihalt a konkurencia javarésze. A fizetős katalógusok, amelyek voltak olyan ostobák, hogy amikor elkezdődött a Google offenzívája, akkor is még kint hagyták a "vegyél nálam linket ennyiért" jellegű reklámokat. Azon bloggerek, akik nyíltan kínálták a pay-per-post konstrukcióikat.

A lényeg az, hogy továbbra sem szabad kizárólag a fizetett linkekre hagyatkozni, hanem mixelni kell más technikákkal - azokkal, amelyeket jelen blogomban is rendszeresen boncolgatok.

Hol lehet helye a linkvásárlásnak? Például ott, ahol nem igazán tudsz másképp releváns linkeket szerezni - mondjuk egy konkurenciától erőteljesen sújtott területen, ahol biztos, hogy nem fognak Rád linkelni. (Azért gondold át, hogy tényleg ez-e a helyzet?) Akkor - bár valamivel kevesebbet érhet -, érdemes mondjuk egy hasonló témájú külföldi oldaltól vásárolni linket. Szintén lehet értelme akkor, amikor teljesen nulláról kezdesz egy oldalt, és mások addig nem akarnak linkelni rád, ameddig nem mutatsz valamiféle "bizonyítékot", hogy valóban komolyan csinálod a lapodat. De az is lehet, hogy szimplán csak szeretnél néhány erősebb lapról linket, hogy biztosan tarthasd a pozícióidat hosszabb távon is.

És hogy honnét? Erre szakosodott szolgáltatásoktól: itt van egy , meg van itt egy magyar is. (Disclaimer: előbbiben a saját affiliate linkem található, utóbbi meg az én birtokomban van. Hamarosan mindkettőről tervezek írni egy ismertetőt is.)

A bejegyzés trackback címe:

https://link.blog.hu/api/trackback/id/tr72296277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bognár László · http://www.bognarstudio.hu/blog 2008.02.21. 07:25:22

Szimpátiával figyelem, ahogy folyamatosan zúzod a SEO-babonákat, amelyek mélyen beleívódtak a köztudatba, s a valóságtartalmuk finoman szólva is megkérdőjelezhető. És Te ki mered mondani: ez is, az is csak egy babona!
Más: új munkakörödről csak most olvastam, ezért csak most, késve kívánok hozzá sok sikert!

Merras · http://miyazakijun.hu 2008.02.21. 09:08:17

Köszönöm szépen, részben emiatt is csúszik a blog frissítése.
süti beállítások módosítása