Az új blogom postjai

Nincs megjeleníthető elem

Rólam

Miyazaki Jun, alias Merras.

A név nem egy nick, hanem tényleg japán - ennek ellenére sokak szerint kitűnően beszélek magyarul. Ezt többek között a Neo Interactive digitális reklámügynökség munkatársai is megerősíthetik. :)

Bár nem link építés, de azért megemlíteném, hogy Google AdWords Certified Partner minősítésem is van, azaz elképzelhető, hogy valamennyire értek az AdWords kampányok menedzseléséhez is.

Link építés

Link building - linképítés tanácsok keresőoptimalizálóknak

E-mail értesítő

Írd be az e-mail címed:

Szolgáltatja a FeedBurner

Friss topikok

  • Szappanos László 2: A helyezések nincsenek szoros összefüggésben a PR értékkel, kis mértékben befolyásolják viszont. (2014.04.30. 16:53) Google Armageddon zajlik?
  • hiyuan: Il processo per ottenere supera potrebbero includere delle finalità web e di persona le richieste ... (2011.08.12. 05:06) StartUP konf 2009
  • hiyuan: cittadini Distretto avrà la prospettiva di ottenere una buona vacanza esclusiva con il $ diverse 1... (2011.08.12. 05:04) New blog
  • hiyuan: "E 'fondamentale che noi aiutiamo la procedura riguardante la manutenzione oltre a restauro mentre... (2011.08.12. 05:02) Google killer Twitter és Digitális Média Tények Könyve 2009
  • bodybuilderSHOP: Merras! Aranyba kéne foglalni a neved! Ami késik persze nem múlik! Köszönöm ezt a rengeteg haszn... (2010.03.14. 13:08) Rólam

Napi link építés tipp #14 - Saját social network

2007.12.20. 10:00 | Merras | Szólj hozzá!

Címkék: seo keresőoptimalizálás tipp link linkbuilding napitipp

(Mivel a 13-as szerencsétlen szám, ezért egyből 14-es sorszámú linképítés tippünk következik.) A "legyen saját bizbaszod" sorozat - egyelőre - utolsó tippje következik. Leírtam már, hogyan lehet saját blogszolgáltatásod és hírgyűjtő siteod. Elsőre talán mindkettő tipp vadnak hangzott, de - remélem legalábbis - sikerült bebizonyítanom, hogy mégsem lehetetlen elgondolás, ha okosan alkalmazod... ráadásul mindkettőre volt ingyenesen használható open source megoldás.

Ma azt mondom, hogy legyen saját iwiwed, youtubeod és flickred. Sőt, mindez egyetlen alkalmazásba sűrítve. Nem, nem kell mentőt hívnod rám, nem őrültem meg a karácsonyi nagybevásárlásban.

Most kivételesen nem a nyílt forráskódban kell keresni a megoldást, hanem egy amerikai szolgáltatásban, melynek neve: Ning. Kb. egy, másfél évvel ezelőtt indult útjára a Ning - és bár valószínűleg sosem lesz akkora nagy közösségi háló, mint mondjuk a Facebook, mégis, megéri a figyelmet.

A lényege nagyjából az, amit leírtam az elején: bárkinek lehet egy olyan oldala, mely egyszerre funkcionál közösségi hálóként, mint az iwiw (nem azért, mert trendi gyalázni az iwiwet, de nagyságrendekkel jobb annál), ugyanakkor videó-, audio-, és képmegosztóként is funkcionál. A csatlakozott felhasználóknak pedig akár saját blogjuk is lehet, amin megjeleníthetik az általuk feltöltött anyagokat is.

A Ning alapvetően ingyenes, de vannak fizetős prémium szolgáltatásai. Ingyenes verzióban egy whatever.ning.com subdomainen üzemel a cucc, ám minimális összegért saját domainedre irányíthatod a networködet. Az alap tárhely, és havi sávszélesség általában elegendő szokott lenni, de plusz díjért ez növelhető; a Ning alapból a saját AdSense reklámját teszi be mindenhova, de ezt - szintén különdíjért - lecserélheted saját reklámra (nem muszáj AdSensere).

A Ningen jelenleg 10 saját networköd lehet.

A videó megosztóban van lehetőség arra, hogy más hasonló siteok videóit importáld be - ez annyit tesz, hogy berakod az embed kódot, és már fenn is van a videó. (Természetesen ez nem azt jelenti, hogy át is másolja saját magához a videókat, hanem csak a saját lejátszóba embeddeli azt.)

Ha van Flickr accountod, akkor képes gombnyomásra importálni a képeket, a címkékkel együtt. Facebook APIhoz képes kapcsolódni, így a network tagjai berakhatják a Ninges stuffokat a saját Facebook profiljukba.

Szóval, ha van egy megfelelő méretű célpiacod, akkor a Ning segítségével lazán megcsinálhatod a saját social networködet, minimális munkával, és befektetéssel - ami aztán marha sok linket képes lesz generálni Neked.

A bejegyzés trackback címe:

https://link.blog.hu/api/trackback/id/tr55270030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása