Nem azt mondtom, hogy a meglévő nagy blogrendszerekkel akarjál versenyezni, mint a blog.hu - hanem gondolkodj tematikában. Long tail. Sokan mondják, hogy ebben az évben tetőzött az egész világon a bloggerek létszáma - ami nem azt jelenti, hogy nem foghatnál meg a szolgáltatásodnak pár tucat új arcot. Ha csak 2-3 leendő blogger dönt úgy, hogy a Te rendszeredet használja, már nyert ügyed van.
Jó-jó, de ezt akkor mégis most hogy? - hallom a kérdésedet. Nagyon egyszerű - létezik egy olyan, hogy WordPress MU. Ez a hagyományos WordPress motor multiuser változata. Szabadon csatlakozhat bárki, és nyithat magának új blogot.
Miért jó ez? Egyrészt, footerbe és az alapértelmezett blogrollba benyomhatsz saját linkeket - ezzel a fő oldalaidat meg tudod támogatni.
Ha saját blogszolgáltatásba vágsz, akkor TEMATIKUSAN érdemes célozni. Kutyabarátok blogja, mozirajongók blogja, sci-fi rajongók blogja. Ennek az lesz az eredménye, hogy egy csomó ember fog olyan témában blogolni - NÁLAD! -, akik témába vágó tartalmakat gyártanak. Azaz, egy szép szeletet lehasíthatsz a saját célközönségedből, akik ráadásul aktívak is lesznek - és akik nem biztos, hogy egyébként belekezdtek volna a blogolásba. Kialakul egy jó kis közösség, aki egyébként a saját vonalain keresztül reklámozni fogja a saját blogját. Be fogják regisztrálni a lapjaikat különböző blogkatalógusokba, berakják a fórumaláírásukba a címüket, felrakják a profiloldalaikra - azaz egy csomó más ember fog helyetted link building munkát végezni.
Napi link építés tipp #5 - Saját blogszolgáltatás
2007.12.10. 10:00 | Merras | Szólj hozzá!
Címkék: blog keresőoptimalizálás tipp linkbuilding linkbaiting napitipp bloghost
A bejegyzés trackback címe:
https://link.blog.hu/api/trackback/id/tr21252008
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.