Az új blogom postjai

Nincs megjeleníthető elem

Rólam

Miyazaki Jun, alias Merras.

A név nem egy nick, hanem tényleg japán - ennek ellenére sokak szerint kitűnően beszélek magyarul. Ezt többek között a Neo Interactive digitális reklámügynökség munkatársai is megerősíthetik. :)

Bár nem link építés, de azért megemlíteném, hogy Google AdWords Certified Partner minősítésem is van, azaz elképzelhető, hogy valamennyire értek az AdWords kampányok menedzseléséhez is.

Link építés

Link building - linképítés tanácsok keresőoptimalizálóknak

E-mail értesítő

Írd be az e-mail címed:

Szolgáltatja a FeedBurner

Friss topikok

  • Szappanos László 2: A helyezések nincsenek szoros összefüggésben a PR értékkel, kis mértékben befolyásolják viszont. (2014.04.30. 16:53) Google Armageddon zajlik?
  • hiyuan: Il processo per ottenere supera potrebbero includere delle finalità web e di persona le richieste ... (2011.08.12. 05:06) StartUP konf 2009
  • hiyuan: cittadini Distretto avrà la prospettiva di ottenere una buona vacanza esclusiva con il $ diverse 1... (2011.08.12. 05:04) New blog
  • hiyuan: "E 'fondamentale che noi aiutiamo la procedura riguardante la manutenzione oltre a restauro mentre... (2011.08.12. 05:02) Google killer Twitter és Digitális Média Tények Könyve 2009
  • bodybuilderSHOP: Merras! Aranyba kéne foglalni a neved! Ami késik persze nem múlik! Köszönöm ezt a rengeteg haszn... (2010.03.14. 13:08) Rólam

Google Ad Manager

2008.08.27. 10:55 | Merras | 6 komment

Egy offtopic post következik: a Google elindította a napokban a pár hónapja már beharangozott Google Ad Manager szolgáltatását.

Mi is ez?

Egy egyszerű adserver megoldás. egy gyors beloginolás alapján látható, hogy ez egy darabig nem lesz versenytársa az Adverticumhoz hasonló adserver megoldásoknak, nem valószínű, hogy például az ügynökségek tömegesen át akarnának térni majd erre. Viszont kisebb oldalaknak, blogoknak ideális megoldás lehet, ha nem akarnak se Adverticum számlát fizetni, és nem akarnak OpenX telepítéssel-beállításokkal se szívózni.

Kíváncsi vagyok, hogy mikor jön el az idő, amikor mondjuk az AdSense fiókot direktben összekötik az Ad Managerrel, hogy mondjuk ebből lehessen kezelni a különböző felületeket.

Mint nézem, a felület beállításoknál van egy ilyen bekattintható opció, hogy: Engedélyezheti a fennmaradó készletért való versenyzést az AdSense hirdetések számára. Azaz, ha épp nincs hirdetésed, akkor megjelenít AdSense-t. Majd az SFportalon kipróbálom, hogy ez mennyire műxik jól. A hirdetési terület létrehozása után lehetőség nyílik az AdSense hirdetések beállítására, ahol egy, az AdSenseből már jól ismert felületet kapunk: kiválaszthatjuk az AdSense méreteit, színeit, képes és/vagy szöveges hirdetést akarunk-e, etc. Sajnos az ún. "többszörös paletták" az istennek sem jelennek meg nekem ebben, pedig lenne értelme. (A többszörös paletták segítségével ugyanabban a pozícióban random tudsz más-más színösszeállítású hirdetést megjeleníteni - ez nagyban segít abban, hogy a látogatóid ne szokják meg annyira a hirdetést, hogy észre se vegyék.)

És vajon mondjuk lesz-e valami átjárás az Ad Planner és az Ad Manager között - mondjuk Ad Plannerből kiválasztott oldal esetében meg tudnám nézni, hogy milyen - nem AdSense - felületek vannak Ad Managerbe beállítva.

A bejegyzés trackback címe:

https://link.blog.hu/api/trackback/id/tr23635456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rabbit · http://rabbitblog.hu 2008.08.27. 13:04:30

Ügynökségek biztos nem térnek át, mert ez nem az ő igényeikhez van igazítva, hanem kis és közepes oldalakéhoz (lásd pl. DC médiatulajdonosi és ügynökségi változat).

Lehet, hogy írok belőle posztot, bár a médiatulajdonosi igényeket inkább ők látnák át jobban. Pl. a rabbitblogon nevetségesen kevés zóna lehet még egy közepes oldalhoz viszonytva is... Btw a kiraktam vele egy bannert a blogra :)

Kicsit furán vannak benne elnevezve a funkciók - legalábbis számomra. Bár médiaoldali adserver verzióhoz még nem szagoltam :)

Merras · http://miyazakijun.hu 2008.08.27. 14:10:09

ezeket a magyar fordításokat szerintem a büdös életben nem fogom megszokni... nekem is furák az elnevezések.

Ha lesz egy kis időm, akkor mutatok Neked pár elhelyezést a személyes blogomban, hogy milyen lehetőségek vannak úgy általában egy blogban. ;-)

Rabbit · http://rabbitblog.hu 2008.08.27. 14:48:51

nem is állítottam magyarra :) az angol verziót néztem, az is idegen volt valahogy, pl. order ~ campaign, line item ~ creative...

na mutasd csak azokat az elhelyezéseket!!! ;)

Merras · http://miyazakijun.hu 2008.08.27. 14:59:33

Majd estefelé :)

Nekem automatikusan magyarra állítva jött be, nem is láttam nyelv állítási lehetőséget. Meg azóta se találok, bár nem törtem magamat miatta túlságosan.

CD 2008.09.26. 15:19:06

Kedves cikkíró. Tud esetleg a rendszer használatáról egy könnyen emészthető magyar nyelvű leírást mutatni (linkelni)? Hirdetési területeket sikeresen létrehoztam illetve úgynevezett rendeléseket is, de elképzelésem sincs hogyan tudom ezeket használni. Hol tudok ebből valamilyen beillesztendő kódot kapni, hogy tudom egyáltalán a kreatívokat hozzárendelni. Vagy azt hogy ennek mi a módja. Köszönöm.

Merras · http://miyazakijun.hu 2008.09.26. 16:04:51

Nem sajnos, én is a normál angol nyelvű helpből tájékozódtam.
süti beállítások módosítása