Az új blogom postjai

Nincs megjeleníthető elem

Rólam

Miyazaki Jun, alias Merras.

A név nem egy nick, hanem tényleg japán - ennek ellenére sokak szerint kitűnően beszélek magyarul. Ezt többek között a Neo Interactive digitális reklámügynökség munkatársai is megerősíthetik. :)

Bár nem link építés, de azért megemlíteném, hogy Google AdWords Certified Partner minősítésem is van, azaz elképzelhető, hogy valamennyire értek az AdWords kampányok menedzseléséhez is.

Link építés

Link building - linképítés tanácsok keresőoptimalizálóknak

E-mail értesítő

Írd be az e-mail címed:

Szolgáltatja a FeedBurner

Friss topikok

  • Szappanos László 2: A helyezések nincsenek szoros összefüggésben a PR értékkel, kis mértékben befolyásolják viszont. (2014.04.30. 16:53) Google Armageddon zajlik?
  • hiyuan: Il processo per ottenere supera potrebbero includere delle finalità web e di persona le richieste ... (2011.08.12. 05:06) StartUP konf 2009
  • hiyuan: cittadini Distretto avrà la prospettiva di ottenere una buona vacanza esclusiva con il $ diverse 1... (2011.08.12. 05:04) New blog
  • hiyuan: "E 'fondamentale che noi aiutiamo la procedura riguardante la manutenzione oltre a restauro mentre... (2011.08.12. 05:02) Google killer Twitter és Digitális Média Tények Könyve 2009
  • bodybuilderSHOP: Merras! Aranyba kéne foglalni a neved! Ami késik persze nem múlik! Köszönöm ezt a rengeteg haszn... (2010.03.14. 13:08) Rólam

A link építés egy valódi csodafegyver!

2008.11.27. 11:01 | Merras | 8 komment

Címkék: seo keresőoptimalizálás vicc link

Hadd világítsam meg ezt az állítást egy példával: tegyük fel, hogy olimpiai bajnok futóversenyzők akarunk lenni, 5 másodperc alatt akarjuk futni a százat.

Valójában semmi mást nem kell csinálnunk ehhez, mint a lábunkat edzeni: legyen minél erősebbek a lábunkban található izmok, gyúrjunk rá ezerrel, mert a lábunk az, amivel futunk - a lábunk erőssége az, ami eldönti, hogy mennyire fogunk tudni gyorsan haladni.

Az, hogy a testünk többi részével mi a helyzet - például szétdohányoztuk a tüdőnket - az teljes mértékben lényegtelen, mert ha nagyon erős a lábunk, akkor akár dopping nélkül is mi leszünk a világ leggyorsabbjai.

Szóval, legyen tökéletes a lábunk, mással ne is törődjünk, csak erre fókuszáljunk.

Ha ezt mondaná Nektek egy edző, elhinnétek neki, bíznátok benne? Nem?

Akkor miért hiszi el mégis mindenki azt, hogy a link építés (némi doppinggal, azaz spammel) az a csodafegyver, ami megoldja minden gondunkat, bajunkat? Miért hiszi azt mindenki, hogy mindegy, mennyire rosszul van felépítve egy honlap, ha generálunk rá egy millió darab kulcsszavas linket, akkor az segít? És persze, ha nem működik a dolog - akkor az egyetlen megoldás: még több link! Ha egy millió linkkel nem értünk célt, akkor nyilván 2 millió kell!

A link építés persze egy nagyon fontos eleme a SEOnak - de csak egyetlen eleme, amit megelőzően egy jó honlapot kell építeni.

A bejegyzés trackback címe:

https://link.blog.hu/api/trackback/id/tr22791016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

T@Z · http://monitor.lcd.info.hu 2008.11.28. 09:01:03

Maximálisan egyetértek, de ez az egyik olyan SEO eszköz aminek jelentősége úgy tűnik állandó. Mármint nyilván folyamatosan fejlődik az algoritmus, de szerintem a link building mindig is szükséges lesz.

Merras · http://miyazakijun.hu 2008.11.28. 09:42:01

T@Z, igaz, csak azt nem szeretem, amikor 0 szinten optimalizált oldalnál kigyúl a fény a fejekben, hogy linket köll építeni, oszt jó lesz. :)

Nyilván kell a link building, csak ezt meg kell előzze a site optimalizálása.

Amarcord 2008.12.10. 14:42:49

"..linket köll építeni, oszt jó lesz.." Én már örülnék, ha egyes ügyfelek úgy keresnének meg, hogy tudják mi az a link:)) Az egyiknek ma kellett elmagyaráznom. Bezzeg azt már tudta, hogy "fönt a kék sávba be kell írni a cég nevét és akkor megtalálnak minket az ügyfelek" A programozója kiokosította:)))

axel hawk 2008.12.11. 17:39:32

Miért hinné ezt mindenki? Ezt honnan veszed? Nem kell itt kábítani a népet. Más felvezetéseket is alkalmazhatnátok, mert ez a TESCO Gazdaságos propozíció már majd' minden bloggernél default, kezd kicsit uncsy lenni. Egyébként igazad van, a lb nem old meg mindent, de ettől függetlenül nem kell mindig a hülyékkel példálózni.

Epox 2008.12.26. 17:42:17

Én az elmúlt pár hétben munkát kerestem SEO körökben. A hazai nagyobb cégek felénél voltam interjún, és nem hazudtam: szeretek stratégiában gondolkodni. Ha egy oldalt optimalizálni kell, felteszem a kérdést, mi acél. De tudjátok ma még az a válasz, hogy legyen jó nagy látogatottság!!!
Persze, de minek? Azért hogy egy framektől és flashtől hemzsegő (brad oldal készytők által összehozott) oldalon semmit se csináljon a látogató?

Szerintem a mai helyzet az, hogy a nagy és közepes ügynökségek elindították a SEO/SEM üzletágukat és azt mondják: ezzel nagy elérést lehet ocsón. És kész. Nem akarják - még rosszabb, ha nem is tudják - azt mondani, hogy van konverzió, oldal elhagyási arány, stb... mely ugyanolyan fontos, mint a puszta látogatottság.

A linképítés egy érdekes dolog. Ha a páromat leültetném (a saját oldala miatt le fogom) egy gép elé, és odateszek egy nx100 soros linklistát 3 meta adat verziókkal és a 10db könyvtáron letesztelt általános kategóriákkal, ahova be lehet tolni a linkeket, naponta tud intézni 10-20, akár 50 linket is. Ez nem tudomány. A játék ott kezdődik, amikor visszafelé kezdünk felépíteni egy oldalt: honnan lesz bevétel (mit adunk el), milyen erőforrások vannak, és ezeket hogyan tudjuk a cél eléréséhez felhasználni...

De az ügynökségeknél ugye még a SEO is gyerekcipőben jár... eladnak cégeknek havi többmillás AdWords kampányt (+ management) és szarnak az oldal átdolgozására. Az több munka...

Akkor feküdtem meg, amikor az egyik interjúnk kiderült, hogy nekem html kódban kéne híreket írnom a Vod.f.ne hivatalos oldalra, mert nincs editora a rendszernek. Persze ezt még egy sitebuilder majd be is szerkeszti az oldalba... Hát vicces a magyar helyzet...

De hál istennek nekem van egy Mentorom. Aki nagyon sok dologhoz ért, de az online megjelenést 99%-ban rám bízza... így nem kell az ügynökségeknek hülyeségeket csinálnom...

MacTom · http://www.mactom.hu/blog/ 2008.12.29. 13:57:12

Ja, a linkbuilding elengedhetetlen, de azt hiszem túl lett misztifikálva. érdekes, amikor a megbízó azzal jön, hogy linképítést szeretne(mert hallott róla valahol) de közben van egy zéró-ergonómiájú, konverzióképtelen oldala. És hiába mondod neki, hogy mi a bánatnak linképítés egy használhatatlan oldalra, nem enged a 21-ből. Lehet, hogy nem kellene mindig a hülyékkel előhozakodni, dehát ha többséggben (nagy többségben) vannak??? A törpöm tele azzal, hogy félinformált jóemberek csodát akarnak 2 nap alatt..... na kidühöngtem magam. Szóval a posztnak (merrasnak) igaza van de nagyon.

Rung András · http://www.twitter.com/rungandras 2009.01.04. 14:55:35

MacTom eljön még az idő, amikor ez nem így lesz. De azért vásárolj be sok andaxint, ez még nem a 2009 lesz.

elzer 2009.02.15. 21:35:18

Én néhány hónapja kezdtem építeni nagyon jó sikerekkel. Bár minden SEO eszközt kihasználtam, de jó úton halad. www.el-vision.hu/1676/index.html Ha valakinek szüksége van, mindenképpen tanulja ki, hogyan kell ezt elérni. Ha most keresőszavakkal, a partnerek között kutatsz, akkor látszik igazán a különbség ÜDV :) És jó seózást
süti beállítások módosítása